PREHRAMBENI PROIZVODI

Maslinovo ulje je lako probavljivo, a ima blagotvoran utjecaj na srce i krvne žile, dobro je za kosti, zglobove, jetru i kožu. Mediteranska kuhinja voli maslinovo ulje, a posebice ekstra djevičansko maslinovo ulje koje je jako cijenjeno zahvaljujući visokom postotku antioksidansa. Razna riblja i mesna jela, salate i povrće, a u današnje vrijeme sve češće i slastice, obogaćeni su okusom maslinovog ulja.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

Suhe smokve su jako cijenjene upravo zbog visokog sastava nutrijenata (sadrže mnoštvo vlakana, vitamina, te minerala) i bogatog slatkog okusa. Odlično se slažu uz domaće rakije, a u kombinaciji s medom ili maslinovim uljem izrazito su zdrave za naš organizam i podizanje imuniteta. Suhe smokve se koriste i u kolačima te džemovima. Smokva bjelica je vrlo stara kvalitetna sorta smokve raširena u dolini Neretve i srednjoj Dalmaciji. Sorta rodi dva puta godišnje.

Smokva suha neretvanska bjelica

Sastav namaza od zelene masline: - zelene masline 86% - ekstra djevičansko maslinovo ulje - senf (voda, sjemenke Gorušice 20,8%, ocat, morska sol, začini) - morska sol - šećer - češnjak u granulama - Može sadržavati: orašasto voće, sezam i celer u tragovima

Namaz od zelene masline

Sastav: - crne masline 86% - ekstra djevičansko maslinovo ulje - senf (voda, sjemenke Gorušice 20,8%, ocat, morska sol, začini) - morska sol - šećer - češnjak u granulama - Može sadržavati: orašasto voće, sezam i celer u tragovima

Namaz od crne masline

TOP